
Tornar a la rutina del gimnàs després de l’estiu és complicat, alguns no deixen d’entrenar durant l’estiu, però qui ho fa ha de tornar a canviar d’hàbits i de rutina després d’una temporada llarga de desconnexió. També, el setembre és un moment, per a molta gent, de començar una rutina nova i apuntar-se a un gimnàs, però a vegades no és fàcil.
Ara ja som a l’octubre, i per tots aquells que encara no heu aconseguit el vostre propòsit us portem alguns consells per tal d’aconseguir la motivació per començar o tornar a la rutina del gimnàs després de l’estiu.
En primer lloc, cal recalcar que la constància i la confiança són la base d’un propòsit i per aconseguir mantenir una rutina a llarg termini. Per això, alguns consells es tracten de coses més abstractes i que treballen la motivació del pensament i no només del comportament.
Consells:
- Molts cops que comencem a fer esport esperem uns resultats immediats, i no és així, per tant, les metes i objectius que ens marquem han de ser assequibles i a curt termini. D’aquesta manera facilitarem el seu assoliment i no tardarem a fer-ho.
- També cal tenir clar un motiu pel qual anem al gimnàs, una raó. Tenir-la clara i si pot ser tenir-ne més d’una. Segur que hi ha un motiu principal pel qual heu decidit apuntar-vos al gimnàs, però fer activitat física de forma regular aporta a més beneficis del què et penses, beneficis físics, de salut, emocionals…
- Quan realitzem alguna acció o fet en el qual ens esforcem molts cops agraïm una recompensa. Donar-nos a nosaltres mateixos una petita recompensa a l’aconseguir un objectiu marcat.
- A vegades, els entrenaments es poden fer llargs i durs i a mesura que avança es pot anar perdent la motivació. Per combatre-ho tenim diverses opcions, la música n’és un exemple. Podem escoltar cançons que us motivin i us aportin energia, les cançons amb ritmes ràpids, majoritàriament, són cançons alegres i amb missatges positius.
- Practicar esport en companyia també és una opció per estar més distret durant l’entrenament i que aquest no sigui tan feixuc. Parlar amb el teu company/a, ajudar-se mútuament o plantejar-se petites competicions són algunes opcions a fer en parella o grup.
- Per últim, sempre hi ha exercici que ens agraden més i altres de menys. Un múscul es pot treballar amb més d’un exercici, així que intenta evitar aquell exercici que odies i busca alternatives per exercitar-lo igualment.
Ara ja no teniu excusa per no intentar-ho i tornar a la rutina del gimnàs després de l’estiu o començar si no ho havíeu intentat mai.