
Beure aigua freda i tall de digestió
Segur que algun cop haureu sentit la frase de «beure aigua freda durant o després de fer esport és perillós», però és real o només un mite? Us ho expliquem a continuació!
Si us parlem d’hidrocució, la majoria és probable que hàgeu de fer consulta a Google per a saber de que parlem, però si diem «tall de digestió» la cosa canvia, no?
El problema en veure aigua molt freda durant o després de realitzar una activitat física intensa és precisament això, el tall de digestió.
El que succeeix és que quan el cos entra en contacte amb aigua freda, es produeixen uns canvis en la pressió arterial i en la freqüència cardíaca. Aquest canvi brusc provoca un estrenyiment dels vasos sanguinis i arriba menys sang al cervell, la qual cosa pot provocar fins hi tot desmai.
Per cada grau que disminueix la temperatura corporal, es redueix el flux sanguini cerebral en un 6-7%, per la qual cosa es important evitar aquest tipus de canvis bruscos.
Els símptomes més habituals són:
· Pal·lidesa i esgarrifances
· Visió ennuvolada i marejos.
· Nàusees i vòmits.
· Un tall brusc de la respiració i de l’arribada d’oxigen al cervell, que acaba en desmai.
En aquest cas parlem de la ingestió d’aigua, però també s’ha de tenir en compte l’entrada a piscines fredes o la dutxa post entrenament.
El millor que es pot fer és deixar que el nostre cos es temperi, ja que després de l’activitat és normal que ens pugi la temperatura.
En cas de veure aigua, és important veure aigua del temps, d’aquesta manera disminuïm el risc de patir un tall de digestió.
Així doncs, tingueu en compte això sempre que vingueu al club i mireu de realitzar activitat física amb responsabilitat i cura de la vostra salut.
Per a qualsevol dubte a H2O estem a la vostra disposició per ajudar-vos!